自考《英语(一)》真题练习:阅读理解

作者:成都专升本学校  时间:2019-06-28  浏览:59

  单选题

  1.【阅读理解】Finally, many great players come from the same kind of neighborhood - a poor, crowed area where a boy's dream is not to be a doctor, lawyer, or businessman, but to become a rich, famous athlete or entertainer. For example, Liverpool, which produced the Beetles, had one of the best English soccer(英式足球)teams in recent years. Pele practiced in the street with a ball made of rags. And George Best learned the tricks that made him famous by bouncing the ball off a wall in the slums of Belfast.

  All great players have a lot in common, but that doesn't explain why they are great. Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele. The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.

  In the last paragraph the statement "… but only one became Pele" indicates that ______.

  A.Pele is the greatest soccer player.

  B.the greatest players are born with some unique quality.

  C.Pele's birthplace sets him apart from all the others.

  D.the success of a soccer player has everything to do with the family back ground.

  

  正确答案:B

  答案解析:答案选B。Pele是个伟大的球员,Hundreds of boys played in those Brazilian streets, but only one became Pele成百上千的人在巴西的街道上踢球,但是只有一个Pele这样的伟大球员。最后一句话点明主题The greatest players are born with some unique quality that sets them apart from all the others.所以答案选择B。

本站所提供的部分文章资讯、软件资源、素材源码等内容均为作者提供、网友推荐、互联网整理而来 (部分报媒/平媒内容转载自网络合作媒体),仅供学习参考,如有侵犯您的版权,请联系我们,本职校招生网将在三个工作日内改正。

上一篇:自考《中国近现代史纲要》真题练习:变法维新
下一篇:自考《中国近现代史纲要》真题练习:戊戌维新运动